Opendeurdag Lokaal Dienstencentrum TerHarte op zaterdag 17 oktober : op zaterdag 17 oktober van 14 tot 19 uur is het opendeurdag in het gloednieuwe Lokaal Dienstencentrum TerHarte in de Verlorenkost 22. Je krijgt er meer uitleg over de werking, je kan er enkele activiteiten en diensten aan het werk zien, rondleidingen volgen of gewoon komen genieten van een drankje in het gezellige dorpscafé. Een aanrader is zeker de rondleiding in de keuken. Daar worden de maaltijden van het Dorpsrestaurant, Woonzorgcentrum Parel der Kempen en de maaltijdbedeling aan huis gemaakt.

Lokaal Dienstencentrum TerHarte van het OCMW Westerlo wil vooral senioren en zorgbehoevenden helpen, ondersteunen en samenbrengen. Er is een groot aanbod ontmoetingskansen, sociaal-culturele activiteiten en vorming en beweging.
17 oktober, Werelddag van verzet tegen armoede

Zaterdag 17 oktober is het Werelddag van verzet tegen armoede. Ook Projecthuis De Dreef doet mee. Vanaf 9.30 uur tonen ze pakkende videogetuigenissen over armoede in Westerlo. Daarna huldigen ze het nieuwe straatbord van het projecthuis in en vertrekken ze onder muzikale begeleiding van de murgafanfare Agrum naar de opendeurdag van Lokaal Dienstencentrum TerHarte.

Projecthuis De Dreef in de Merodedreef 161 is een initiatief van OCMW Westerlo voor sociaal kwetsbaren, mensen die het minder breed hebben en alleenstaanden. Ze kunnen er hun verhaal kwijt en ze leren er zinvolle manieren om hun vrije tijd in te vullen. Ook kinderen worden opgevangen en begeleid. Projecthuis De Dreef wil een verbindende en versterkende hulpverlening bieden met krachtgericht groepswerk. Elke dag zijn er gratis activiteiten of vorming over verschillende thema's.

Wil je je solidariteit mee betuigen? Hang dan een laken met een knoop in uit het raam!
Boliviaans wereldfeest met Ensamble Moxos op woensdag 14 oktober.

De Wereldraad van Westerlo bestaat 25 jaar. En om dat te vieren, organiseert de adviesraad op woensdag 14 oktober een wereldfeest met het Boliviaanse orkest Ensamble Maxos. Ensamble Moxos bestaat uit vijfentwintig jeugdmuzikanten uit het Amazonewoud. Ze bespelen traditionele instrumenten. Met hun wereldtournee financieren ze hun levensonderhoud, scholen en muziekonderwijs.

Het wereldfeest vindt plaats in De Zoerla in de Gevaertlaan 1 in Zoerle-Parwijs en start om 19.30 uur. Tickets kosten 16 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Inwoners van Westerlo betalen slechts 12 euro.

Bouwvergunning voor lakstraat DAF Trucks Vlaanderen

DAF Trucks Vlaanderen uit de Van Doornelaan in Oevel heeft van het college van burgemeester en schepenen een tweede stedenbouwkundige vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe lakstraat voor vrachtwagencabines. Met deze vergunning kan het bedrijf nu ook de bedrijfswegen en groenzones rond de nieuwe bedrijfshal vernieuwen. Ook de geluidswal aan de kant van de Houtstraat wordt uitgebreid, conform de voorwaarden uit de milieuvergunning.

Het hele project met de naam Calastra heeft een investeringswaarde van 100 miljoen euro en moet in 2017 operationeel zijn. In de nieuwe lakstraat kunnen tot 300 vrachtwagencabines per dag gelakt worden. Deze belangrijke investering geeft ook aan dat DAF Trucks zich verder duurzaam wil verankeren in Westerlo. DAF is ook veruit de grootste werkgever van de gemeente met meer dan 2000 werknemers.

Bierworkshop op donderdag 15 oktober

Op donderdag 15 oktober om 20 uur kan je de wereld van bieren ontdekken met de bekende biersommelier Ben Vinken. Je proeft er vijf authentieke bieren en je krijgt ook een boek. De workshop vindt plaats in de Merodezaal in Heultjedorp 1. Deelnemen kost 20 euro. Inschrijven kan nog altijd bij de cultuurdienst op het gemeentehuis. (cultuur@westerlo.be en 014 53 92 00)
Wegwerkzaamheden in de Guldensporenlaan en de Jaak Lemmenslaan

Vanaf deze week kom je in de Guldensporenlaan tussen Tongerlo en Westerlo en op de Jaak Lemmenslaan tussen Zoerle-Parwijs en Westerlo wegwerkzaamheden tegen. Aannemer Crauwels vervangt in opdracht van de gemeente een aantal niet meer vlak liggende betonplaten. In de Guldensporenlaan gaat het over het wegdek van het fietspad op heel wat plaatsen. In de Jaak Lemmenslaan wordt een grote betonplaat vervangen ter hoogte van de flauwe bocht bij het binnenrijden van het dorp vanuit de richting Westerlo.

De werkzaamheden duren maar enkele dagen, maar de betonlaag heeft wel een tijdje nodig om uit te harden. Daarom blijft de signalisatie nog enkele weken staan.

Week van de buitenschoolse kinderopvang

Het is deze week de Week van de Initiatieven voor Buitenschoolse Opvang (IBO). Ook de zeven Kinderclubs van Westerlo doen er aan mee! Tijdens de Week van de kinderopvang draait alles rond het thema Geluk(t). Met heel wat spelletjes, knutselactiviteiten gesprekken, muziek en voorlezen komt dit thema extra veel aan bod.

Westerlo heeft Kinderclubs in de zeven dorpen van de gemeente. Ze zorgen voor de voor- en naschoolse opvang van kinderen van de eerste kleuterklas tot het zesde studiejaar. Elke dag vangen veertig begeleiders meer dan vierhonderd kinderen op, en dat al meer dan 25 jaar! Hoed af!